MONIA DE SWART

Zangeres / Zang- & Theaterdocent

 

MUSICAL CURSUS

Iedere woensdag geeft zang- en theater docente Monia de Swart een musical cursus in theater 't Pand te Gorinchem.

   

In groepsverband (max 15 personen) wordt gewerkt aan ontwikkeling van de 3 disciplines van musicaltheater : zingen, acteren en dansen/bewegen.

De lessen duren 90 minuten.De globale indeling is als volgt:

* De eerste 3 kwartier is gericht op les; door middel van verschillende oefeningen leert de cursist over o.a. tekstbeleving, stemgebruik, persoonlijke connectie met het repertoire, hoe te bewegen etc. Een grote mate van inzet en discipline wordt hierbij gevraagd van de cursisten. Vaak zullen er opdrachten meegegeven worden, en er wordt dan ook van de cursist verwacht dat hij/zij deze opdrachten thuis goed voorbereid voor de volgende les. Vooral in het eerste trimester van de cursus ligt de nadruk op deze lessen!

 

* De tweede helft van de les is gericht op repeteren voor de showcase aan het einde van het seizoen. Deze showcase zal bestaan uit songs uit verschillende, niet al te bekende musicals. Er worden zowel solo stukken als ook duetten en ensemble songs ten gehore gebracht. Denk hierbij aan repertoire uit bijv: Wicked, Avenue Q, Honk, Spamalot, Rent etc etc. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan choreografie, zangpartijen etc. Van de cursist wordt verwacht dat ook hieraan thuis gewerkt wordt (leren van de zangpartijen bijvoorbeeld) Vanaf het tweede trimester zal de hoofdmoot van de avond bestaan uit het reperteren

 

Kijk voor uitgebreide informatie over de musicalcursus op www.monkeymusic.nl