MONIA DE SWART

Zangeres / Zang- & Theaterdocent

 

BIOGRAFIE

Van kleins af aan was er maar 1 toekomst voor Monia; op het podium!

Vanaf haar 4e jaar volgde zij danslessen (jazz, klassiek, ballroom & latin, tapdance en later streetdance en showballet)

Vanaf haar 12e jaar kreeg zij zang- en toneellessen.

Uiteindelijk werd Monia in 1996 toegelaten tot Mountview Theatre School in Londen. Een professionele, full-time opleiding tot zangeres, actrice en danseres, musical-ster dus :-)

Tijdens haar jaren in Londen speelde zij in verschillende musicalprodukties, waaronder Little Shop of Horrors (Chiffon), Cabaret (Fraulein Schneider) en Me & My Girl (Duchess)

Ook begon zij in die tijd als zangeres bij de bekende coverband De Directie. Heel wat heen- en weer gereis tussen de UK en NL dus!

Na haar afstuderen in 1999, heeft Monia zich verder bekwaamd in de EVTS-zangtechniek (www.evts.com) en is zij begonnen met het geven van zangles pop- en musical.

Tussen 2002 en 2008 was zij, naast haar eigen zangpraktijk, werkzaam als zangdocent op Globe, de muziekschool in Hilversum.

Vanaf september 2008 kroop het theaterbloed waar het niet gaan kon, en is Monia begonnen met het geven van Musical cursussen voor volwassenen.

Vanaf september 2010 zijn daar ook nog haar werkzaamheden als dirigente van het theaterkoor Sister Act bijgekomen.

En, uiteraard geeft zij ook nog steeds zangles

Ook is Monia nog steeds wekelijks op de verschillende podia te vinden om de zaal op z'n kop te zetten met haar coverbands De Directie en N-RG